Den kulinariska resan – del 1

Hotel Okura
Hotel Okura

You may also like...

6 Responses

  1. Tokyoyo says:

    Härligt, så kul att åka med brorsan! Men ja, vilken otur vi alla hade med vädret. Får man fråga vad det kostade på ett ung. att bo på hotell Okura? Vi bodde i Shinjuku, vilket vi gjort innan och verkligen gillar, men klarar ju oss lite billigare undan pga. delad säng.

    Jag tror förresten att det inte är bröd utan friterad tofu i misosoppan- om ni nu inte fick nån specialare.(tål inte gluten, därför som jag reagerade)

    • Japanfokus says:

      Ja det var roligt att åka med brorsan! Hotel Okura kostade ca 2000 Kr / natten under perioden vi var där. Vi kollade också på hotel runt Shinjuku först men beslutade oss för Roppongi till slut. Angående innehållet i misosoppan är jag inte 100% säker, kan mycket möjligt ha varit friterad tofu! Uppmärksamt 🙂

  2. Det är nog utan tvekan aburaage, dvs friterad tofu i misosoppan. Det förekommer aldrig brödbitar i misosoppa (i alla fall inte på krogen). 🙂

  3. Förresten väldigt trevligt att träffas i Tokyo – tack för en mycket gemytlig kväll!

    • Japanfokus says:

      Efter både din och Johannas kommentarer så kan vi nog ned säkerhet säga att det var friterad tofu i misosoppan 🙂

      Tack själv för en mycket trevlig kväll i Tokyo! Det kommer ett inlägg om den kvällen också 🙂

  1. 15 May, 2015

    […] have just come home from my latest Japan trip, which you can read about here: Den kulinariska resan. I have been booking and arranging three trips to Tokyo and Kyoto so far for my own account and […]

Leave a Reply to Tokyoyo Cancel reply