Hur man importerar sake via Systembolaget (privatimport)

small sake systembolaget

You may also like...

4 Responses

 1. Tokyoyo says:

  Spännande! Jag har funderat på detta innan, så bra med ett konkret tipsinlägg. Hur mycket på ett ungefär kostar det (typ den beställningen du har som exempel)?

  • Japanfokus says:

   Sake, precis som vin, finns i olika prisklasser. Den som jag beställde i det här inlägget (Asamurasaki) koster 310 Kr per flaska á 750 ml. Dock så blev den totala summan mycket större då jag passar på att köpa in ett gäng flaskor åt gången 🙂 Små flaskor av billigare sort brukar kosta under hundralappen.

 1. 9 July, 2014

  […] Man kan självklart ta hem sake genom Systembolagets privatimport (vilket jag har skrivit ett separat inlägg om), men det är ganska dyrt och tar lång tid. Dessutom är det svårt att veta vad man ska […]

 2. 22 November, 2014

  […] Som förrätt började vi med att dela på några smårätter; kokta edamame-bönor (sojabönor) med flingsalt, inlagt sjögräs, inlagd rättika och stekt svamp. Alla dessa var otroligt goda men favoriten för min del blev det inlagda sjögräset. Det är dessutom väldigt nyttigt då det är fullproppat med C-vitamin. Vi sköljde ner detta med en flaska sake; Kozaemon Miyamanishiki. Den var ny för mig och jag blev glatt överraskad. Mycket fruktig utan att vara för söt, med en härlig eftersmak som dröjer sig kvar på tungan. Nästa gång ska jag ta den tillsammans med sushin istället för till smårätterna då jag tror att smaken kompletterar fisken bättre. (Denna sake finns inte i Systembolagets ordinarie utbud men man kan göra en privatimport av denna sake från Akebono, se Hur man importerar sake via Systembolaget.) […]

Leave a Reply